ukenru
kilkist-simpatikiv-zelenskogo-goncharuka-ta-razumkova-zmenshuyetsya-opituvannya-kmis

Кількість симпатиків Зеленського, Гончарука та Разумкова зменшилась — опитування КМІС

 • 24596 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. У жовтні українці стали гірше ставитися до Президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), повідомляє УНН.

Зменшилась кількість тих, хто позитивно ставиться до Президента Зеленського — 66% (73% у вересні), прем'єр-міністра Гончарука — 10% (17% у вересні) та спікера парламенту Разумкова — 27% (33% у вересні).

До попереднього президента України Петра Порошенка негативно ставляться 65% українців, до лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко — 36% та співголови "Опозиційної платформи — за життя" Юрія Бойка — 33%.

64% опитаних схвалюють дії та заяви президента Володимира Зеленського у вересні та жовтні цього року, 51% респондентів схвалюють дії уряду за цей же період, а 53% схвалюють дії Верховної Ради.

Кожен десятий українець не чув про протести 1-2 жовтня після підписання "формули Штайнмайєра", що відбувались у Києві та інших містах України. 22% респондентів сказали, що вони мало знають про вимоги протестувальників.

Опитування проводили з 9 до 11 жовтня за допомогою методу CATI: телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення України від 18 років. До вибірки не включаються території, які тимчасово не підконтрольні Україні — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У ході опитування проведено 1200 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%. Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитування КМІС, яке було проведене с 16 по 19 вересня 2019 року (опитано 1500 респондентів).

Нагадаємо, серед українців різко поменшало впевнених у правильному напрямі розвитку подій в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство