kilkist-pozitivnikh-znakhidok-kholeropodibnogo-vibriona-v-ukrayini-zrosla-na-15-20-moz

Кількість позитивних знахідок холероподібного вібріона в Україні зросла на 15-20% - МОЗ

 • 724640 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. В Україні кількість позитивних знахідок холероподібного вібріона, який не викликає холеру, в навколишньому середовищі на 15-20% більша, ніж торік. Про це журналісту УНН повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Цитата

«Жодного підтвердженого випадку холери або підозри станом на зараз немає, але у воді ми висіваємо і знаходимо холероподібний вібріон. Це звичайна практика для літнього періоду, тому що температура сприятлива для того, щоб він розвивався», - сказав Кузін.

За його словами, для епідеміологів - це просто час підвищеної епідемічної небезпеки, коли вони посилюють епідеміологічний нагляд, звертають увагу на всі випадки гострих кишкових інфекцій.

«Ми бачимо, що кількість таких позитивних знахідок набагато більша ніж в порівнянні з минулим роком. На 15-20% більше в навколишньому середовищі. Скоріш за все така ситуація буде продовжуватися й далі впродовж 2-3 місяців після того, як стався теракт, тому що цей час потрібен для самоочищення водойм та всіх інших природних процесів», - розповів Кузін.

Додамо

Він пояснив, що це пов'язано в тому числі з тим, що було розширено точки моніторингу.

«З іншого боку з тим, що під час цього теракту відбулося значне перемішування мулу і в мулі як раз й розвивається цей холероподібний вібріон. Він може викликати точкові випадки гострих кишкових інфекцій, але він не схильний до епідеміологічного поширення, тому людина яка буде, наприклад вживати рибу з водойм, які уражені, або там де саме знаходився холероподібний вібріон, він може отримати гостру кишкову інфекцію», - зазначив Кузін.

Нагадаємо

22 червня Кузін повідомляв, що по Україні з 1 червня усього було вже понад 100 позитивних знахідок холероподібного вібріона, який не викликає холеру.

Раніше доктор медичних наук, інфекціоніст Ольга Голубовська повідомляла, що наслідком затоплення частини Херсонської області можуть стати різні спалахи інфекційних захворювань, та зазначала, що найстрашніше – це холера.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    НАБУ оголосило у розшук депутата Київради Трубіцина

     • 364460 переглядiв

    В Україні попри санкції працює клон онлайн-казино Parimatch

     • 461347 переглядiв

    Ворог обстріляв Оріхів з мінометів, є жертва - ОП

     • 239603 переглядiв