ukenru
kilkist-pozhezh-v-ukrayini-zrosla-v-11-raziv-dsns

Кількість пожеж в Україні зросла в 11 разів — ДСНС

 • 9867 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Кількість пожеж в Україні невпинно зростає і наразі сягає показника в 600 на день, усього за три місяці кількість пожеж в країні зросла в 11 разів в порівнянні з минулим роком. Про це заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“За даними моніторингу оперативної обстановки в усіх регіонах держави відзначається значне загострення ситуації в природних екосистемах, яка тільки погіршується, і щоденно вже фіксується до 600 пожеж, а пожежонебезпечний період ще не розпочався. За останні 3 місяці кількість пожеж уже перевищила 13 тисяч, що в 11 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, а їх площа зросла майже в 21 раз і становить 14 тис. га”, — зазначив Чечоткін.

За його словами, при цьому він додав, що найбільше пожеж зафіксовано в Київській, Дніпропетровській, Івано-франківській та Одеській областях.

Часто причинами пожеж стає спалювання сухої трави на присадибних ділянках, а також сміттєзвалищах і пустирях.

Нагадаємо, вчора, 9 квітня, у Чернівцях рятувальники загасили масштабну пожежу, яка зайнялася в будівлі нефункціонуючого виробничого корпусу цукрового заводу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП