ukenru
kiberpolitsiya-zatrimala-shakhrayiv-yaki-oshukali-bank-na-bilshe-7-mln-grn

Кіберполіція затримала шахраїв, які ошукали банк на більше 7 млн грн

 • 12635 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Правоохоронці затримали у Києві двох осіб, яким інкримінують завдання збитків одному із банків на більше 7 млн грн. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, передає УНН.

"Встановлено, що зловмисники використовували підроблені банківські картки для придбання коштовних речей: годинників, ювелірних виробів, мобільних телефонів, тощо. Розрахунки здійснювались через POS-термінали, розташовані у столичних торгово-розважальних центрах", - йдеться у повідомленні.

У кіберполіцій зазначили, що своїми діями злочинна група, яка складалася з 4 осіб, нанесла збитки одному із банків на суму понад 7 млн грн.

"Оперативники Департаменту кіберполіції затримали шахраїв під час чергової спроби купити ювелірні вироби за допомогою підробленої банківської картки. На місці події поліцейські вилучили золоті вироби, коштовні годинники, чеки та підроблені банківські платіжні картки", - зазначили в кіберполіції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене із використанням електронно-обчислювальної техніки у великих розмірах) ККУ.

Наразі поліція розшукує решту учасників злочинного угрупування.

Як повідомляв УНН, з початку року до кіберполіції звернулось близько 10 тис. громадян.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП