ukenru
kiberpolitsiya-vikrila-khakeriv-yaki-krali-informatsiyu-za-dopomogoyu-virusu

Кіберполіція викрила хакерів, які крали інформацію за допомогою вірусу

 • 7794 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Правоохоронці викрили групу осіб, які поширювали вірус для викрадення конфіденційної інформації. Було встановлено причетність до цього правопорушення двох 28-ми річних мешканців Хмельниччини. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

"Зловмисники самостійно створювали, а також купували та модифіковували шкідливе програмне забезпечення. Ці програмні засоби вони поширювали в мережі інтернет на спеціалізованих форумах та чатах бірж криптовалют під виглядом ліцензійного програмного забезпечення. Насправді ж, користувачі завантажували на свій пристрій вірус. Зазвичай це були віруси типу "stealer" або "keylogger", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці віруси працюють цих так, що на інфікованих комп’ютерах відбувався збір інформації, в тому числі і конфіденційної. Серед такої – паролі, логіни до різних ресурсів, інформація про гаманці криптовалют, файли з персональною інформацією тощо.

"Частина розповсюдженого шкідливого програмного забезпечення дозволяла їм віддалено керувати інфікованими пристроями на правах адміністратора, в тому числі спостерігати за жертвами та прослуховувати їх розмови. Сума збитків наразі встановлюється", - зазначається в повідомленні.

За місцем проживання зловмисників правоохоронці провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, на якій зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення, яку направлено на експертизу. Працівники кіберполіції проводять заходи спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

"Триває досудове розслідування розпочате за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ зафіксувало спроби отримати доступ до системи Центральної виборчої комісії з російських IP-адрес.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП