ukenru
kiberpolitsiya-vikrila-dvokh-cholovikiv-yaki-vchinyali-ddos-ataki

Кіберполіція викрила двох чоловіків, які вчиняли DDoS-атаки

 • 9893 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Працівники кіберполіції Донеччини, за процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури, викрили двох мешканців міста Маріуполь у здійсненні DDoS-атак на ряд регіональних інформресурсів. Про це повідомляє УНН з посиланням на департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний молодик створив два програмних коди для здійснення DDoS-атак. За допомогою створених програмних засобів він, спільно зі своїм 21-річним товаришем, здійснював втручання в роботу інтернет-порталу. Так, програма надсилала щосекундно близько сотні автоматичних запитів до ресурсу. У результаті, це призвело до відмови від обслуговування новинного порталу", - йдеться у повідомленні.

Серед таких ресурсів, один з відомих новинних сайтів міста Маріуполь та декілька державних закладів освіти. Таким чином зловмисники намагалися поквитатися із своїми конкурентами та перевірити сайти на витривалість. Наразі молодикам загрожує до шести років ув’язнення.

В ході обшуку вилучено комп’ютерне обладнання та мобільні телефони.

"Працівники управління інформаційних технологій та програмування у східному регіоні провели аналіз файлів, виявлених на їх комп’ютерах. Зокрема, на пристроях було виявлено програмне забезпечення, яке використовувалося для здійснення DDOS-атак", - додали у відомстві.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили на Запоріжжі антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП