ukenru
khvorobu-layma-cherez-klischiv-tsogo-roku-pidkhopili-ponad-200-ukrayintsiv

Хворобу Лайма через кліщів цього року підхопили понад 200 українців

 • 18539 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Хворобу Лайма, яку передають кліщі, цього року в Україні підхопили вже понад 200 людей, у тому числі 12 дітей. Про це УНН повідомляє з посиланням на звіт, оприлюднений Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я.

"Протягом 2018 року в Україні було зареєстровано 5 418 випадків захворювання на хворобу Лайма, з них 571 серед дітей до 17 років. Впродовж 3 місяців поточного року зареєстровано 203 випадки, в тому числі 12 випадків серед дітей", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям нагадали, як вберегтися від кліщів

Довідка УНН: Хвороба Лайма (кліщовий бореліоз) – інфекційна хвороба, що викликається спірохетами роду Borrelia, які передаються іксодовими кліщами та характеризується переважним ураженням шкіри у вигляді мігруючої еритеми, а також нервової системи, опорно-рухового апарату і серця.

Основними заходами профілактики хвороби Лайма є індивідуальний захист від присмоктування кліщів, носіння закритого одягу та взуття, виявлення кліщів, що присмокталися, призначення превентивного лікування у разі укусу зараженим кліщем.

Українські Національні Новини

Здоров'я