ukenru
khorvatiya-pidtrimuye-zusillya-ukrayini-u-zaprovadzhenni-reform-i-borotbi-z-koruptsiyeyu-kmu

Хорватія підтримує зусилля України у запровадженні реформ і боротьби з корупцією - КМУ

 • 10345 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Хорватія підтримує Україну у запровадженні реформ, боротьбі з корупцією та допомагатиме на шляху євроінтеграції й протидії російській агресії. Про це сказала Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович під час зустрічі із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

"Ми підтримуємо усі ключові зусилля, які спрямовані на проведення внутрішніх реформ, утвердження демократії, боротьби з корупцією в Україні. Сподіваюся також, що й наші економічні зв'язки будуть міцніти", - сказала Президент Хорватії.

Вона підкреслила повагу Хорватії до суверенітету і територіальної цілісності України і запевнила у підтримці на рівні Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ, ООН, НАТО.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував хорватській стороні за співпрацю та всебічну політичну підтримку, і висловив сподівання, що після обміну візитами глав урядів, торгово-економічні відносини обох країн також посиляться. Він нагадав, що минулого року обсяг взаємної торгівлі зріс на 70%, і цьому значною мірою сприяли регулярні ділові форуми, один з яких пройшов сьогодні в рамках офіційного візиту української урядової делегації.

На його думку, перспективи розвитку є у військово-технічній співпраці, реалізації спільних проектів в енергетиці, інших сферах, в участі хорватських компаній у системі державних закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватська команія за 786 млн дол. виконає роботи на газових родовищах в Україні

У прес-службі також зауважили, що значний інтерес представляє для Києва ініціатива "Адріатика – Балтика – Чорне море", передусім, у сегменті диверсифікації джерел постачання газу. В цьому контексті Володимир Гройсман нагадав, що Україна вже півтора роки не імпортує російський газ, натомість здійснює кроки нарощування власного видобутку палива.

Українські Національні Новини

Політика