ukenru
kholera-ta-dizenteriya-mayzhe-100-tisyach-mariupoltsiv-mozhut-pomerti-cherez-antisanitariyu

Холера та дизентерія: майже 100 тисяч маріупольців можуть померти через антисанітарію

 • 140613 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Майже 100 тисяч маріупольців можуть померти не тільки через обстріли, а й внаслідок нестерпних умов життя та антисанітарії. У місті можуть спалахнути смертоносні епідемії. Про це повідомляє Маріупольська міська рада, передає УНН.

Цитата

"Холера, дизентерія та кишкова паличка. Близько 100 тисячам маріупольців загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли, а й нестерпні умови життя та антисанітарію", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, вже зараз температура повітря сягає 20 градусів. Тому скоро в місті можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії – через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічного браку питної води та їжі.

"Окупанти не в змозі забезпечити наявне населення продуктами, водою та медикаментами. Або просто не зацікавлені в цьому. Вони блокують всі спроби евакуації. А без цього люди будуть помирати. Адже зараз в зруйнованому Маріуполі середньовічні умови життя. Потрібна негайна та повна евакуація", – заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Доповнення

Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомляла, що у Маріуполі триває фільтрація та терор уцілілого населення міста.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП