ukenru
khochut-vidvernuty-uvahu-vid-provalu-oborony-rf-u-tspd-poiasnyly-chomu-zrosla-intensyvnist-obstriliv-sumshchyny

Хочуть відвернути увагу від провалу оборони рф: у ЦПД пояснили, чому зросла інтенсивність обстрілів Сумщини

 • 20785 переглядiв

Росіяни поширюють дезінформацію про масовані обстріли Сумської області та підготовку до наступу, щоб відволікти увагу від своїх невдач у Бєлгородській та Курській областях.

росіяни намагаються відвернути увагу від боїв у бєлгородській та курській областях. Саме тому пропаганда активно поширює інформацію про підготовку наступу на Сумщину. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі 

За його словами, наразі активно розповсюджуються новини про масовані обстріли Сумщини. Коваленко зауважив, що ситуація в прикордонні напружена, ворог б‘є по місцевих громадах переважно у 5 км зоні.

14.03.24, 17:27 • [views_0]

Керівник ЦПД додав, що росіяни поширюють дезінформацію про обстріли всієї області, зокрема про "регулярні удари по місту Суми", а також підготовку до наступу.

Це не відповідає дійсності, а є спробою відвернути увагу від провалів оборони рф в прикордонні та успіхів російських добровольців, яких ворог намагається звинуватити в обстрілах прикордонних українських громад

- пояснив Андрій Коваленко. 

За його словами, росіяни постійно обстрілювали окремі райони області, а інтенсивність ударів посилилась лише у прикордонні.

19.03.24, 09:54 • [views_0]

Доповнення

Керівник ЦПД наголосив, що прикордонні регіони постійно обстрілюються, а інтенсивність обстрілів часто змінювалась і раніше.

Ще уточню ключову тезу: не варто плутати прикордоння з усією областю. Прикордоння давно під постійним вогнем, інтенсивність часто змінювалась і раніше

- заявив Коваленко.

Нагадаємо

Через значні посилення обстрілів на Сумщині вивезли всіх дітей з селища Велика Писарівка, яке постійно перебуває під вогнем окупантів.

Володимир Омельченко

Війна