ukenru
khochut-nasliduvati-priklad-ssha-britanskiy-uryad-obmirkovuye-diplomatichniy-boykot-zimovoyi-olimpiadi-v-pekini

Хочуть наслідувати приклад США: британський уряд обмірковує дипломатичний бойкот зимової Олімпіади в Пекіні

 • 24504 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не виключає ймовірний дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор в Пекіні в 2022 році. Як пише The Times, це буде реакцією на порушення владою Китаю прав людини, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що над можливим бойкотом замислюється президент США Джо Байден, а в британському уряді йде "активна дискусія з приводу того, чи слід Великій Британії наслідувати його приклад".

Варіант передбачає відсутність британської влади на Іграх, країну представлятиме посол Великої Британії в Китаї.

Бойкот активно підтримує міністр закордонних справ Ліз Трасс, хоча деякі джерела спростовують це, посилаючись на те, що вона не виступала з офіційними заявами з цього приводу.

Цитата

"Кажуть, що Трасс особисто вражена переслідуванням Пекіном уйгурів, в тому числі повідомленнями про примусову стерилізацію і рабську працю в Сіньцзяні - північно-західному автономному районі Китаю", - інформує газета.

Додамо

16 листопада стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена має намір незабаром оголосити про дипломатичний бойкот майбутніх зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні.

Згідно з цими даними, ні сам Байден, ні будь-хто з членів американського уряду не відвідуватиме зимову Олімпіаду в офіційній якості.

Контекст

Дискусії і переговори про те, як реагувати на Олімпійські ігри в світлі останніх звинувачень Китаю в порушенні прав людини вже ведуться давно.

У лютому 180 правозахисних організацій і представників меншин, що живуть в КНР, звернулися до світової спільноти з проханням бойкотувати зимову Олімпіаду 2022 року.

"Будь - яке інше рішення буде підтримкою авторитарних правителів і неприкритих порушень прав людини Комуністичною партією Китаю", - йдеться у відкритому листі.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і його глава Томас Бах поки що відкидають ідею бойкоту, як "неправильну відповідь на ці питання". Президент Німецького Олімпійського спортивного союзу (DOSB) Альфонс Герман категорично висловився проти такого бойкоту.

МОК зіткнувся з суперечностями через контракт на уніформу з китайською фабрикою, що рекламує синьцзянську бавовну. У виробництві синьцзянської бавовни на плантаціях задіяні уйгури.

Західні країни звинувачують китайську владу в порушенні прав людини, в тому числі, в примусовій відправці уйгурів на бавовняні плантації, їх насильницькій стерилізації і тотальному стеженні. Китай відкидає звинувачення.

Українські Національні Новини

Політика