ukenru
khmelnitskomu-aeroportu-povernuto-zemlyu-vartistyu-ponad-2-mln-grn

Хмельницькому аеропорту повернуто землю вартістю понад 2 млн грн

 • 9692 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Верховний суд України залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельниччини про визнання недійсними розпорядження про передачу у приватну власність земель КП "Аеропорт Хмельницький" вартістю понад 2 мільйони гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Хмельницької області.

Згідно із повідомленням, підставою для прокурорського реагування стало те, що відповідно до розпорядження Хмельницької районної державної адміністрації у 2009 році громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва виділено близько 1,9 га землі, розташованої на території Розсошанської сільської ради. Виявилось, що ця ділянка входить у масив земель, що на праві постійного користування ще з 1982 року належать комунальному підприємству "Аеропорт Хмельницький", а тому передаватись у приватну власність не могла.

У зв’язку із цим, прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати вказане розпорядження райдержадміністрації та державний акт на право приватної власності на землю недійсними.

У прес-службі наголосили, що відповідач оскаржував рішення про відчуження у нього земельної ділянки в апеляційному та касаційному порядках, однак у задоволенні касаційної скарги Верховним судом йому відмовлено.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що прокуратура Полтавщини повернула державі з незаконної приватної власності Кобеляцький комбінат хлібопродуктів вартістю 53 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП