ukenru
khimichniy-vikid-u-krimu-na-khersonschini-ditey-ne-gospitalizovuvali

Хімічний викид у Криму: на Херсонщині дітей не госпіталізовували

 • 8472 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. У Чаплинському та Каланчацькому районах Херсонської області бригада медиків перевірила стан здоров’я дітей. Інформація щодо госпіталізації дітей не підтвердилася. Про це у Facebook повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова, передає УНН.

"Бригада лікарів обласної дитячої лікарні у складі лора, педіатра, пульмонолога, перевірила стан здоров’я дітей двох районів Херсонщини, які межують з АР Крим", - написала Денісова, посилаючись на інформацію заступника директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації Ліни Бондаревої.

У Чаплинському районі медики оглянули 253 дитини. Батькам 10 дітей лікарі бригади надали рекомендації провести додаткові обстеження в дитячій лікарні.

"На даний момент жоден з батьків дітей з цього району до лікарні не звертався. Жодну дитину не шпиталізовано", - зазначила омбудсмен.

Що стосується Каланчацького району, то там бригада лікарів перевірила 381 дитину. З них 16 було рекомендовано додатково обстежити в лікарні. Тому батьки звернулися за додатковими аналізами стану здоров’я їхніх дітей.

"Тобто інформацію щодо шпиталізації дітей у цих двох районах Херсонщини не підтверджено", - підкреслила Денісова.

Також для запобігання шкоди здоров’ю дітей під час навчання та можливого виникнення надзвичайної ситуації сьогодні Департамент освіти Херсонської ОДА видав наказ про дотримання санітарних норм у закладах освіти. Керівникам місцевих органів освіти наказали створити у закладах освіти комісії з питань евакуації, а також здійснити ряд додаткових заходів, а саме вологого прибирання в приміщеннях, аерації повітря, а також відкоригувати рижим перебування дітей у закладах, якщо в цьому буде необхідність.

Нагадаємо, у прилеглих до Криму районах Херсонської області взяли проби води та ґрунту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП