khavier-milei-na-choli-arhentyny-pochav-vtiliuvaty-plan-zhorstkoi-ekonomii-do-tsoho-vin-rozihrav-ostanniu-deputatsku-zarplatu-u-sotsmerezhakh

Хав'єр Мілей на чолі Аргентини почав втілювати план жорсткої економії: до цього він розіграв останню депутатську зарплату у соцмережах

 • 102405 переглядiв

Новий президент Аргентини Хав'єр Мілей розіграв у соціальних мережах свою останню зарплату депутата, а також запровадив план значної економії протягом першого тижня, включаючи скорочення кількості міністерств і планування скорочень у державному секторі.

Новий президент Аргентини Хав’єр Мілей провів останній розіграш зарплати, яку він отримував як депутат до приходу до влади. Також він завершив свій перший робочий тиждень на чолі країни, протягом якого вжив низку заходів полегшення критичної економічної ситуації.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Todo Noticias та Apnews.

Деталі

Президент Аргентини Хав'єр Мілей минулої доби провів останній розіграш зарплати, яку він отримував як депутат до приходу до влади.

Це мій останній розіграш зарплати в якості депутата, тому що зараз у мене інша робота

- повідомив Мілей на початку ефіру.

Пряма трансляція розіграшу збережена в Instagram аргентинського президента: там можна побачити кабінет та атрибути президента Аргентини, а також як Мілей разом з нотаріусом обирає рандомним способом переможця розіграшу серед людей, які заздалегідь заповнили відповідну форму. Розмір розіграної зарплати склав близько 2500 доларів (або 2,1 мільйона аргентинських песо). Переможцем стала жінка на ім'я Вероніка Гомес.

Перший робочий тиждень Хав'єра Мілея

Тим часом у керуванні урядом Аргентині вже йдеться про жорсткі економічні заходи: планується значно зменшити бюджетні витрати, скоротивши всі зайві, за критеріями Мілея, посади державних службовців, яких він вважає паразитами. Слід нагадати, що перед своєю перемогою у другому турі виборів, Мілей обіцяв різноманітні структурні реформи з метою підтримати країну, інфляція якої в листопаді сягнула 160,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці запустили залізничний проект "Поїзд Майя", що викликає суперечки через екологічні причини

У перший день перебування на посаді Мілей підписав указ про скорочення міністерств: з 18 до 9.

Також були оголошені перевірки державного управління, які будуть тривати до кінця 2023 року; планується скорочення державного персоналу, який не є суттєвим або який не виконує діяльність, пов’язану з функцією держави.

Як повідомляє аргентинське видання Todo Noticias (TN), в державному управлінні Аргентини наразі працює майже 400 000 осіб; очікується, що ця кількість скоротиться на 30 000 через непродовження контрактів.

Ще одним кроком Мілея стало призначення його сестри, Каріни Мілей, генеральним секретарем Адміністрації президента.

Незважаючи на попередні відмови від взаємодії з "комуністичними країнами", у вівторок Мілей підтвердив, що його новий уряд надаватиме "великого значення" своїм відносинам з Пекіном.

Крім того варто зазначити, що міністр економіки Аргентини Луїс Капуто оголосив про офіційну девальвацію аргентинського песо на 54%.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ зазначив, що Аргентина може об’єднати країни Латинської Америки навколо України та відіграти одну з провідних ролей в імплементації Української формули миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаяна та Венесуела домовилися не застосовувати силу у територіальному конфлікті

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Помер ексдиректор Львівської національної опери Едер

     • 35029 переглядiв