ukenru
khaspel-maye-namir-vidmovitisya-vid-posadi-golovi-tsru-the-washington-post

Хаспел має намір відмовитися від посади голови ЦРУ - The Washington Post

 • 8840 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Джина Хаспел, висунута президентом США Дональдом Трампом кандидатом на посаду глави ЦРУ, має намір відмовитися від пропонованої посади. Про це в понеділок, 7 травня, написало видання The Washington Post, передає УНН.

За даними видання, Хаспел вже попросила Білий дім відмовитися від призначення її на посаду глави розвідувального відомства. Таким чином, зазначає The Washington Post, Хаспел хоче уникнути “незручних запитань” у Сенаті США під час виступу, запланованого найближчої середи, а також репутаційних ризиків для ЦРУ і себе особисто.

Кандидатура Хаспел вважається спірною через те, що вона, за твердженнями ЗМІ, очолювала у 2002 році секретну в’язницю у Таїланді. Там підозрювані у терористичних діях нібито зазнавали тортур, в тому числі у вигляді симуляції втоплення. Хаспел також звинувачують у незаконному знищенні відеозаписів подібних допитів.

Раніше очікувалося, що 61-річна Хаспел змінить на посаді глави ЦРУ Майка Помпео, якого нещодавно було затверджено на посаді держсекретаря США. Відмова Хаспел може виявитися неприємною несподіванкою для Трампа. Останнім часом у середовищі американської адміністрації почастішали кадрові перестановки. Майбутнього керівника ЦРУ затверджує Сенат.

Нагадаємо, 27 квітня Джину Хаспел було призначено виконуючою обов’язки директора ЦРУ.

Українські Національні Новини

Новини Світу