kharvi-vaynshteynu-zagrozhuye-140-rokiv-vyaznitsi-cherez-novi-zvinuvachennya-u-seksualnikh-domagannyakh

Харві Вайнштейну загрожує 140 років в'язниці через нові звинувачення у сексуальних домаганнях

 • 203907 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Наступний судовий розгляд у справі Харві Вайнштейна про сексуальні домагання має розпочатися в понеділок в Лос-Анджелесі, майже через п'ять років після того, як звинувачення в сексуальних домаганнях проти голлівудського магната допомогли розпочати еру #MeToo, передає УНН посилаючись на The Hollywood Reporter.

Деталі

70-річний продюсер «Кримінального чтива» вже відбуває 23 роки у в'язниці Нью-Йорка.

Відбір присяжних розпочнеться у понеділок у будівлі суду в центрі Лос-Анджелеса, де Вайнштейн був присутній на кількох досудових слуханнях.

Йому пред'явлено 11 звинувачень у кримінальних злочинах, у тому числі сексуальне насильство шляхом обмеження волі, насильницьке згвалтування та насильницькі оральні зносини з жінками у готелях Беверлі-Хіллз та Лос-Анджелеса у період з 2004 по 2013 рік. Судовий процес, як очікується, триватиме два місяці.

У разі визнання винним Вайнштейна, який не визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення, може бути засуджений до додаткових 140 років позбавлення волі.

У червні він програв справу про відміну обвинувального вироку за злочини на сексуальному ґрунті. Британська прокуратура також звинуватила його в непристойному нападі на жінку в Лондоні в 1996 році.

Загалом близько 90 жінок, зокрема Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу та Сальма Хайєк, звинуватили Вайнштейна у домаганнях чи нападах. Термін давності закінчився щодо подальших звинувачень Вайнштейна у зґвалтуванні в Лос-Анджелесі ще 1977 року.

Вайнштейн заявляв, що всі його сексуальні контакти відбувалися за взаємною згодою.

Доповнення

Слухання справи Вайнштейна є одним із чотирьох гучних судових процесів над знаменитостями, які розпочинаються цього місяця, і кожне з них ґрунтується на звинуваченнях, що з'явилися після руху #MeToo.

Кевін Спейсі з'явився в суді Нью-Йорка в четвер, щоб зіткнутися з позовом, поданим американським актором Ентоні Реппом, який звинуватив актора в сексуальному насильстві над ним на вечірці в 1980-х роках, коли йому було 14 років.

Актор і саєнтолог Денні Мастерсон також постане перед судом у Лос-Анджелесі за численними звинуваченнями у сексуальних домаганнях.

А режисерові «Зіткнення» Полу Хаггісу загрожує цивільний позов у ​​Нью-Йорку після того, як його звинуватили у зґвалтуванні журналістки Хейлі Брест.

Наступного тижня на Нью-Йоркському кінофестивалі відбудеться світова прем'єра фільму «Вона сказала» про газетне розслідування 2017 року щодо Вайнштейна, яке спровокувало крах його кіноімперії.

До того, як з'явилися звинувачення проти Вайнштейна, опальний продюсер і його брат Боб були найвпливовішими гравцями Голлівуду.

У 1979 році вони стали співзасновниками Miramax Films, дистриб'юторської компанії, названої на честь їх матері Міріам та батька Макса. У 1993 році вона була продана Disney.

Серед їхніх хітів - "Закоханий Шекспір" 1998 року, за який Вайнштейн отримав "Оскар" за найкращий фільм. За ці роки фільми Вайнштейна отримали понад 300 номінацій на «Оскар» та 81 статуетку.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі партизани підпалили базу російських офіцерів

     • 185187 переглядiв