khamas-zvilnyv-13-zaruchnykiv-vony-zaraz-priamuiut-do-izrailiu-zmi

Бойовики ХАМАС звільнили 13 ізраїльських заручників - ЗМІ

 • 18056 переглядiв

ХАМАС почав звільняти заручників в рамках угоди з Ізраїлем, і перші 13 з них попрямували до Ізраїлю через КПП Рафах. Це знаменує собою початковий етап більш масштабного обміну заручниками під час перемир'я.

Перша група заручників, звільнених бойовиками ХАМАС у межах угоди з Ізраілем, прямує разом зі співробітниками Міжнародного комітету Червоного Хреста в машинах швидкої допомоги до виходу з Гази через пункт пропуску Рафах на кордоні з Єгиптом. Про це пише The Times of Israel із посиланням на ізраїльського представника, пише УНН

Деталі

Звільнення 13 заручників - перший із чотирьох очікуваних етапів обміну між Ізраїлем і ХАМАС.

 За чотири дні перемир'я з Ізраїлем ХАМАС погодився звільнити близько 50 заручників, серед яких діти, матері та інші жінки. Сторони домовилися, що ХАМАС може звільнити і більшу кількість заручників в обмін на продовження перемир'я ще на кілька днів.

Ізраїль має намір звільнити 150 палестинських ув'язнених, затриманих за терористичні злочини, усі вони - жінки і неповнолітні.

Сьогодні Ізраїль відпустить 39 палестинських в'язнів, у тому числі 24 жінок і 15 дітей, в рамках угоди з ХАМАС в обмін на повернення 13 ізраїльтян.

24 листопада о 7 годині ранку набуло чинності чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, укладене за посередництва Катару.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики ХАМАС звільнили 13 ізраїльських заручників - ЗМІ

     • 18056 переглядiв

    Із Гази до Єгипту за добу вивезли 8 українців - МЗС

     • 18734 переглядiв

    Grain From Ukraine: Україна готується розширити зернову програму

     • 24991 переглядiв