khamas-zaprosyv-ilona-maska-do-hazy-na-tli-yoho-poizdky-v-izrail

ХАМАС запросив Ілона Маска до Гази на тлі його поїздки в Ізраїль

 • 30158 переглядiв

ХАМАС запросив Ілона Маска до Гази, щоб побачити руйнування, спричинені ізраїльськими атаками, після його візиту до ізраїльського кібуцу разом з прем'єр-міністром Нетаньягу. Позиція Маска щодо ХАМАС і його нещодавня поведінка в соціальних мережах викликали критику.

Бойовики ХАМАС запросили американського мільярдера Ілона Маска відвідати сектор Газа, щоб показати масштаби руйнувань в анклаві після ізраїльських атак. Заява пролунали після того як Маск у супроводі прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу оглянув ізраїльський кібуц, що зазнав нападу ХАМАС. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Ми запрошуємо його відвідати Газу, щоб побачити масштаби масових убивств і руйнувань, скоєних проти жителів Гази, відповідно до стандартів об'єктивності та достовірності

 - заявив Усама Хамдан, високопоставлений представник ХАМАС, на прес-конференції в Бейруті у вівторок.

За оцінками ХАМАС, кількість загиблих у секторі Газа перевищила 14 000 осіб.

"За 50 днів Ізраїль скинув понад 40 000 тонн вибухівки на будинки беззахисних жителів Гази", - сказав Хамдам і додав: "Я закликаю президента США Байдена переглянути відносини США з Ізраїлем і припинити постачати їм зброю".

Доповнення

Поява Маска в понеділок разом з ізраїльським прем'єр-міністром у Кфар-Азі, кібуці за 3 кілометри від кордону з Газою, де більше ніж 50 осіб було вбито нападниками ХАМАС, також викликала критику з боку ізраїльтян.

15 листопада засновник компанії з виробництва електромобілів Tesla і власник соціальної медіаплатформи X опублікував в соцмережі і підтримав пост, у якому звинуватив євреїв у "ненависті до білих", а наступного дня підтримав пост, у якому йшлося про таке: "Кожен може пишатися своєю расою, крім білих людей".

У понеділок Ілон Маск погодився з прем'єр-міністром Ізраїлю Нетаньягу щодо необхідності знищення ХАМАС для забезпечення кращого майбутнього для Гази, запропонувавши післявоєнну реконструкцію території, як це було зроблено в Німеччині та Японії. Маск заявив, що хоча жертви серед цивільного населення "неминучі", Ізраїль намагається їх уникнути.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    За нардепа Лабазюка внесли заставу в 40 млн грн

     • 27897 переглядiв

    росіяни за добу поранили сімох жителів Донеччини

     • 30151 переглядiв