khamas-vidkynuv-propozytsiiu-izrailiu-pro-peremyria-na-tyzhden-bilia-kordonu-z-hazoiu-vrantsi-pislia-zatyshshia-prolunala-tryvoha

ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю про перемир'я на тиждень, біля кордону з Газою вранці після затишшя пролунала тривога

 • 24065 переглядiв

ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю про тижневе припинення вогню для звільнення заручників, вимагаючи негайного припинення вогню і звільнення палестинських в'язнів. Напруженість зберігається: після 40-годинного затишшя біля кордону Гази пролунала тривога повітряної тривоги.

Бойовики ХАМАС відкинули пропозицію Ізраїлю припинити бойові дії на один тиждень для звільнення заручників. Тим часом вранці в четвер біля кордону з Газою після 40-годинного затишшя пролунала повітряна тривога. Про це УНН повідомляє із посиланням на The Wall Street Journal та The Times of Israel.

Деталі

Як повідомили The Wall Street Journal єгипетські чиновники, в ХАМАС заявили, що угруповання не буде обговорювати звільнення своїх ізраїльських полонених, доки не набуде чинності припинення вогню.

У переговорах щодо захоплення заручників уперше взяли участь представники Палестинського ісламського джихаду, другого за силою палестинського бойового угруповання, що діє в секторі Газа. Це угруповання також заявило, що Ізраїль має припинити вогонь, перш ніж розпочнуться переговори, і що Ізраїль має звільнити всі тисячі своїх палестинських в'язнів в обмін на більш ніж 100 заручників, які залишаються в Газі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав у середу, що пауза в бойових діях в обмін на звільнення заручників - це "те, що ми б дуже хотіли, щоб сталося".

За словами єгипетських чиновників, у пропозиції, відкинутій ХАМАС, Ізраїль домагався звільнення 40 заручників, включно з усіма жінками і дітьми, що залишилися, викраденими з Ізраїлю під час терактів 7 жовтня, і літніми чоловіками-заручниками, які потребують термінової медичної допомоги. Натомість ізраїльські військові призупинять наземні та повітряні операції в Газі на тиждень і дозволять доставку гуманітарної допомоги в анклав, заявили єгипетські чиновники.

Доповнення

Після невдалих переговорів, як повідомляє The Times of Israel, у четвер вранці через 40 годин затишшя біля кордону Гази пролунала повітряна тривога. Сирени пролунали у селищі Нірім, розташованому неподалік від кордону з Газою.

Очевидно, що це перший снаряд, випущений з Гази майже за 40 годин, що є найтривалішою перервою в ракетному обстрілі з 7 жовтня, не враховуючи тижневого перемир'я, укладеного минулого місяця

- пише The Times of Israel.

Зеленський запевнив, що був готовий поїхати в Ізраїль19.12.23, 19:08

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Збій стався у роботі X

     • 37836 переглядiв

    Астролог пояснила значення зимового сонцестояння

     • 104155 переглядiв

    На Хмельниччині вночі знищили ворожий "шахед"

     • 30957 переглядiв