ukenru
khakeri-vkrali-v-ukrayintsiv-ponad-5-milyoniv-griven

Хакери вкрали в українців понад 5 мільйонів гривень

 • 28057 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Група хакерів ошукала українців на понад 5 мільйонів гривень. Вони брали під контроль комп'ютери, уражаючи їх вірусами, і перераховували з онлайн-банкінгу гроші на свої рахунки. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу департаменту кіберполіції Нацполіції України.

"Використовуючи спеціальні технічні засоби, вони сканували комп’ютери, які під’єднані до мережі Інтернет на наявність віддаленого доступу. В подальшому використовували створені віруси для отримання повного контролю над ураженим комп’ютером", – йдеться в повідомленні.

Після цього хакери підбирали паролі для доступу в систему. Користуючись комп’ютером на правах власника, вони отримували доступ до програми онлайн-банкінгу, встановленої на комп’ютері, та перераховували кошти на підконтрольні рахунки або переводили у криптовалюту.

У кіберполіції уточнили, що зазвичай такі дії проводилися в нічний час. При цьому, банк не реагував на ці операції, оскільки здійснювалися вони від довіреного користувача. Операція виглядала повністю легітимною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція знищила один з майданчиків у DarkNet із продажу персональних даних

За місцем проживання учасників злочинної групи, із залученням спецпризначенців КОРД, поліцейські провели санкціоновані обшуки. У ході проведених обшуків вилучили комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації та чорнові записи. Вилучену техніку направили на проведення необхідних експертиз.

"Кримінальне провадження розпочато за декількома статтями кримінального кодексу України: ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ст.185 (крадіжка) КК України", – повідомили у кіберполіції.

Нагадаємо, мешканець Львівської області модифікував одне зі шкідливих програмних забезпечень та інфікував їм майже дві тисячі пристроїв з більш як півсотні країн світу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП