ukenru
khaker-vikrav-dani-pro-1000-pivnichnokoreyskikh-perebizhchikiv

Хакер викрав дані про 1000 північнокорейських перебіжчиків

 • 10748 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Особиста інформація майже 1000 громадян Північної Кореї, які втекли до Південної Кореї, була вкрадена після того, як невідомі хакери отримали доступ до бази даних агентства, що займається проблемами переселення біженців. Про це повідомило у п'ятницю міністерство Республіки Корея, передає УНН з посиланням на Reuters.

Міністерство заявило, що минулого тижня виявило, що імена, дати народження та адреси 997 перебіжчиків були вкрадені через комп'ютер, заражений шкідливим програмним забезпеченням, з агентства під назвою центр Hana в місті Гумі.

"Шкідлива програма була поширена через електронні листи, відправлені за внутрішньою адресою", - заявив представник міністерства.

Центр Hana входить до 25 інституцій, якими керує міністерство по всій країні, допомагаючи приблизно 32 тис. перебіжчиків пристосуватися до життя у Південній Кореї, надаючи робочі місця, медичну і юридичну підтримку.

Чиновник міністерства відмовився повідомити, чи вважають там, що за зломом стоїть Північна Корея, і який був мотив, заявивши, що проводиться поліцейське розслідування, щоб визначити, хто це зробив.

У минулому північнокорейські хакери звинувачувалися у кібератаках на державні установи і підприємства Південної Кореї.

Міністерство об'єднання заявило, що воно повідомляє постраждалим перебіжчикам, і наразі не було ніяких повідомлень про будь-які негативні наслідки злому даних.

"Ми шкодуємо, що це сталося, і будемо докладати зусиль, щоб запобігти повторенню", - сказав представник міністерства.

Нагадаємо, у вересні мінфін США ввів санкції проти хакера з КНДР через вірус WannaCry.

Українські Національні Новини

Новини Світу