ukenru
khaker-prodavav-kradeni-paroli-do-akauntiv-birzh-kriptovalyut

Хакер продавав крадені паролі до акаунтів бірж криптовалют

 • 10226 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. На Черкащині кіберполіція викрила юнака на поширенні шкідливого програмного забезпечення для викрадення конфіденційної інформації. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Черкаської області, передає УНН.

Як повідомляється, працівники відділу протидії кіберзлочинам викрили 19-річного жителя Черкащини, який у групах закритого типу та на закритих форумах реалізував персональну інформацію третіх осіб, щодо логінів та паролів доступу до акаунтів бірж криптовалют, електронних скриньок та соціальних мереж. Персональну інформацію молодик отримував внаслідок зламу чужих комп’ютерів шляхом використання шкідливого програмного забезпечення, відзначили у поліції.

Під час обшуку виявлено комп’ютерну техніку з записами про персональну інформацію користувачів мережі Інтернет, а також шкідливе програмне забезпечення, призначене для ураження комп’ютерної техніки користувачів мережі, і яке дає можливість отримувати віддалений доступ до комп’ютера жертви.

Наразі розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Всю виявлену комп’ютерну техніку вилучено та та направлено на комп’ютерно-технічну експертизу.

Нагадаємо, кіберполіція надала рекомендації, як захистити заощадження на банківських рахунках.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП