ukenru
khabar-dlya-chinovnitsi-op-zakhist-prosit-tsilodoboviy-domashniy-aresht-dlya-lisnichoyi

Хабар для чиновниці ОП: захист просить цілодобовий домашній арешт для Лісничої

 • 10180 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Захист ексзаступниці міністра культури Вікторії Лісничої просить про цілодобовий домашній арешт як запобіжного заходу для своєї підзахисної. Про це сторона захисту заявила в судовому засіданні, яке почалося у Вищому антикорупційному суді, повідомляє УНН.

"Прийняття рішення про обрання застави альтернативної у розмірі понад 7 млн гривень, мабуть, буде вказувати на свавілля тримання під вартою, якого просить прокурор. Ми просимо відмовити у клопотанні прокурора про тримання під вартою, і просимо обрати інший запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, зокрема, просимо цілодобовий домашній арешт за місцем проживання. Якщо суд вирішить, що Вікторія Миколаївна заслуговує на тримання під вартою, то просимо тоді обрати альтернативу у відповідності до вимог чинного Кримінального кодексу, тобто, у тих розмірах, які передбаченні законом", - зазначив представник захисту.

У той же час, прокуратура просить взяти Лісничу під арешт строком на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 7,68 млн грн з покладанням на Лісничу обов’язків. 

Як повідомляв УНН, керівниці одного з Головних департаментів Офісу Президента України, ексзаступниці міністра культури України та їх співвиконавцю раніше повідомили про підозру. Їм інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, чиновницю з Офісу Президента України співробітники НАБУ затримали на хабарі у сумі 150 тисяч доларів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП