ukenru
kerivnytstvo-briusselia-maie-pity-orban-rozkrytykuvav-polityku-briusselia-y-zaiavyv-shcho-lidery-yes-maiut-buty-zamineni

"Керівництво Брюсселя має піти": Орбан розкритикував політику Брюсселя й заявив, що лідери ЄС мають бути замінені

 • 26553 переглядiв

Орбан заявив, що керівництво ЄС має бути замінено, оскільки воно зазнало невдачі в питаннях економіки, міграції, злочинності та політики щодо України, і що Угорщина не приєднається до російсько-української війни.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у п'ятницю, що вищих чиновників Європейського Союзу необхідно замінити, оскільки вони не заслуговують іншого шансу після майбутніх виборів до Європейського парламенту. Ці слова прозвучали під час його виступу перед прихильникам в рамках презентації передвиборчої програми партії "Фідес". Слова Орбана цитує Reuters, передає УНН.

У Брюсселі проблеми. Велика біда. Керівництво провалилося. Економіка Європи занепадає. Зелений перемикач таким чином - це катастрофа. Українське зерно знищує європейських фермерів. Мігранти пливуть через кордони. Злочинність зростає. Насильства стає все більше. Вони хочуть перевиховати дітей і віддати їх у руки гендерних активістів.

– заявив Орбан своїм прихильникам.

Деталі

Керівництво Брюсселя має піти. Вони не заслуговують іншого шансу. У Брюсселі повинні відбутися зміни.

– наголосив Орбан.

Орбан сказав, що європейська економіка перебуває в занепаді, і він також розкритикував політику Заходу щодо підтримки військових зусиль України проти вторгнення росії, що, за його словами, може перерости у більш широкий конфлікт, якщо ЄС не змінить курс.

Це вихор війни, який може штовхнути Європу в прірву. Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога. … Поки є національний уряд, який керує країною, Угорщина не вступить у російсько-українську війну ні на чиєму боці.

– пообіцяв Орбан.

Зазначається, що Орбан вже давно має розбіжності зі своїми союзниками по ЄС і Вашингтоном з низки питань, включаючи відмову надсилати зброю Києву та підтримувати економічні зв’язки з москвою після вторгнення російських військ в Україну в 2022 році.

Столтенберг та Орбан обговорили занепокоєння Угорщини щодо ролі НАТО в Україні03.04.24, 18:42 • [views_0]

У Будапешті також ведуться суперечки з Європейською комісією щодо реформ у сфері верховенства права, які призвели до призупинення надання Угорщині коштів ЄС на мільярди євро.

Додатково

Вибори в Угорщині мають пройти у червні. За прогнозами аналітиків, націоналістичного лідера чекають одні з найважчих виборів за його 14 років правління, оскільки економіка його країни перебуває в рецесії, скандал із зловживаннями вражає суть його платформи сімейних цінностей, а політичний новачок загрожує змінити статус-кво.

Масовий протест в Угорщині: Десятки тисяч людей вимагають відставки Орбана07.04.24, 00:41 • [views_0]

Незважаючи на ці виклики, "Фідес" Орбана залишається найпопулярнішою партією в Угорщині, але поява колишнього інсайдера в уряді Петера Мадьяра в якості активного критика прем'єр-міністра додала голосуванню додаткове відчуття невизначеності.

Як говорив Орбан, новий офіс, якому доручено розслідувати іноземне втручання в угорські вибори, розпочав розслідування щодо Мадьяра за підозрами щодо іноземного фінансування його кампаній, оскільки політичний новачок подорожував сільською місцевістю, щоб заручитися підтримкою.

Хоча політична та економічна ситуація є сприятливою для мадярської партії TISZA, щоб вона показала досить хороші результати на виборах до Європейського парламенту та місцевих виборах, вона далеко не перевершила Фідес. … Правляча партія набирає приблизно 40-42%, має стабільну і віддану базу виборців і може використовувати величезний адміністративний ресурс для своєї вигоди.

— зазначив Андріус Турса з аналітичного центру Teneo.

Тетяна Салганік

Політика