ukenru
kerivnitstvo-metalurgu-likviduvalo-zaporizkiy-klub

Керівництво "Металургу" ліквідувало запорізький клуб

 • 9268 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Верхівка запорізького "Металургу" оголосила про рішення щодо ліквідації футбольної команди, інформує УНН з посиланням на сайт "Металургу".

Атестаційний комітет ФФУ відхилив апеляцію запорізького "Металурга", зробивши, таким чином, неможливим подальшу участь клубу в професійних змаганнях. Каменем спотикання стала прострочення в поданні документів щодо проведення домашніх матчів.

"В умовах, коли "Металург" не мав можливості заявити стадіон, відомий, як "Славутич Арена", керівництвом клубу була досягнута домовленість з Класичним приватним університетом про те, що після реконструкції гри нашої команди буде приймати стадіон "Локомотив", а до цього моменту планувалося зіграти кілька ігор в Дніпропетровській області. Однак, цих аргументів забракло чиновникам з Будинку футболу на чолі з паном Задиранов, і "Металург" не отримав атестат на участь в першості сезону 2018-2019 років. І це в той самий момент, коли відбуваються чергові махінації навколо рівненського "Вереса", отримують атестати деякі інші клуби, які не мають стадіонів. До речі, отримало атестат і дітище мерії нашого міста - ГФК "Металург", який виступатиме в Другій лізі попри те, що не вийшов в плей-офф аматорського чемпіонату України", - сказано у повідомленні сайту.

Окрім того, керівництво клубу заявило про "подвійні стандарти" чиновників у футболі.

"Складно зрозуміти такі подвійні стандарти наших чиновників від футболу, ясно одне, що поки при прийнятті подібних рішень буде діяти якась загадкова "доцільність", клуби в Україні будуть продовжувати зникати. На жаль, у зв'язку з вищевикладеним, повідомляємо футбольної громадськості, що запорізький "Металург" припиняє своє існування. Таке рішення прийнято керівництвом клубу "завдяки" рішенням чиновників ФФУ і "старанням" запорізьких міських властей, попри те, що джерела фінансування на наступний сезон були, і були люди, готові виділяти кошти для продовження проекту. Наш клуб регулярно виплачував заробітну плату і внески в бюджет (близько 300 тисяч гривень на рік). Весь час його існування ми намагалися, нехай і не завжди успішно, представляти футбольне Запоріжжя на всеукраїнській арені, проте, реалії такі, що відсьогодні 30 осіб стають безробітними, а бюджет не дорахується надходжень", - йдеться у заяві "Металургу".

Примітно, що наразі склалася парадоксальна ситуація, при якій в місті Запоріжжі є два стадіони, але не знайшлося місця єдиному клубу для участі в чемпіонаті України.

Як повідомлялося раніше, "Металург" у сезоні 2017/18 років посів останнє місце в групі Б Другої ліги України і встановив рекорд ПФЛ за пропущеними м'ячами.

Українські Національні Новини

Спорт