ukenru
kerivnikam-migratsiynoyi-sluzhbi-lnr-povidomili-pro-pidozru-za-primusovu-pasportizatsiyu-ukrayintsiv

Керівникам "міграційної служби ЛНР" повідомили про підозру за примусову "паспортизацію" українців

 • 11072 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. На Луганщині керівництво так званого "управління міграційної служби МВС ЛНР" підозрюється у примусовій паспортизації громадян України. Паспорти "ЛНР", ймовірно, отримали 200 тис. осіб. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратурою Луганської області повідомлено про підозру начальнику так званого "управління міграційної служби МВС Луганської народної республіки" та його заступнику за фактом примусової "паспортизації" громадян України, які проживають на непідконтрольній органам державної влади території", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії підозрюваних кваліфіковано як посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, сприяння діяльності терористичної організації, порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 438 ККУ).

Встановлено, що з 2018 року окупаційна адміністрація РФ із залученням "посадовців" установ у сферах освіти, медицини, соціального захисту розпочала процес видачі місцевим мешканцям "паспортів ЛНР". Відповідальність за ведення політики насадження громадянства псевдореспубліки покладено на керівництво "управління міграційної служби" окупаційної адміністрації РФ.

"Невиконання вимоги отримання "документа" є приводом для відмови у працевлаштуванні, звільнення з роботи, припинення соціальних виплат, виключення із навчальних закладів тощо. За попередніми даними, паспорти "ЛНР", ймовірно, отримали понад 200 тис. осіб", - додали у прокуратурі.

Як повідомлялося в УНН раніше, у Луганській області правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за фактом примусової "паспортизації" окупаційною адміністрацією Росії українських громадян, які мешкають на тимчасово непідконтрольній території.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП