kerivnik-op-zustrivsya-z-premyerom-daniyi-obgovorili-samit-nato-ta-start-navchan-na-f-16-nayblizhchim-chasom

Керівник ОП зустрівся з прем'єром Данії: обговорили саміт НАТО та старт навчань на F-16 найближчим часом

 • 248930 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, перебуваючи в Копенгагені, зустрівся з очільницею уряду Данії Метте Фредеріксен та подякував за зусилля данського уряду у підтримці та допомозі Україні, повідомила у понеділок пресслужба ОП, пише УНН.

Цитата

"Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо очікуваних результатів саміту НАТО у Вільнюсі та гарантій безпеки для нашої держави. Андрій Єрмак подякував данській стороні за лідерство в авіаційній коаліції, зокрема за готовність найближчим часом розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Також, як повідомляється, Єрмак високо оцінив непохитну та всебічну підтримку, яку Данія надає Україні, зокрема нещодавнє рішення парламенту країни збільшити військову допомогу в межах данського Фонду підтримки України, а також участь данської сторони в Конференції з питань відновлення України у Лондоні.

Він також подякував данській стороні за проведення в Копенгагені зустрічі радників із питань нацбезпеки та політичних директорів України, країн "Групи семи" й Глобального Півдня. І наголосив на важливості контактів на рівні лідерів двох держав у контексті залучення країн Глобального Півдня до реалізації ініціатив України щодо відновлення сталого й справедливого миру на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права.

Керівник Офісу Президента відзначив активну роль Данії у відбудові Миколаєва та Миколаївської області. "Сподіваюся, що модель партнерства між Данією та Миколаєвом стане джерелом натхнення для інших міжнародних партнерів", - зазначив він.

Нагадаємо

Українська делегація з Офісу Президента та МЗС зустрілася з політичними радниками та радниками із питань національної безпеки із низки країн в Копенгагені. Обговорювали Формулу миру Президента Володимира Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАБУ "поклало на підлогу" голову Тернопільської облради - нардеп

     • 2131655 переглядiв

    На Одещині ракета влучила у складське приміщення - ОК "Південь"

     • 1333043 переглядiв

    Рівень води в акваторії Миколаєва впав до +5 сантиметрів

     • 665303 переглядiв