ukenru
kerivnik-mzs-iranu-virushiv-na-peremovini-z-uchasnikami-yadernoyi-ugodi

Керівник МЗС Ірану вирушив на перемовини з учасниками ядерної угоди

 • 8653 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф поїхав на переговори з учасниками ядерної угоди після того, як США ухвалили рішення вийти з неї, передає УНН з посиланням на повідомлення Radio Liberty.

Зазначається, що на даний момент глава МЗС Ірану перебуває в Пекіні, що підтверджує МЗС Китаю.

Повідомляється, що він "обміняється думками з партнерами з приводу розвитку подій навколо іранського ядерного питання".

Іран також повідомляє, що після цього міністр планує відвідати спочатку Москву, а після Брюссель - для переговорів з вхідними в ЄС країнами-учасницями ядерного угоди.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій РБ ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених раніше США та ЄС.

Лідери Великої Британії, Німеччини та Франції Тереза Мей, Ангела Меркель і Еммануель Макрон закликали усіх учасників іранської ядерної угоди і далі повністю виконувати її, а президент Ірану Хасан Роухані заявив, що Тегеран не відмовиться від СВПД і продовжить дотримуватися своїх зобов’язань.

В четвер, 10 травня президент Ірану Хасан Роухані в телефонній розмові з французьким колегою Еммануелем Макроном заявив, що “зробить все, аби залишитися в угоді щодо ядерної програми Тегерана”.

Українські Національні Новини

Новини Світу