kazanskiy-okupanti-pogrozhuyut-u-tkg-zrivom-obminu-yakscho-ukrayina-ne-vikonaye-yikhni-umovi

Казанський: окупанти погрожують у ТКГ зривом обміну, якщо Україна не виконає їхні умови

 • 12046 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Представник Донецької області у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський заявив, що окупанти вимагають виконати політичні умови, погрожуючи зірвати обмін утримуваними особами. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"У ТКГ без змін. Переговори по Донбасу як і раніше заблоковані російською стороною, яка продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб наш парламент голосував за потрібні їм закони. Минулого тижня шантажували порушенням режиму тиші і обстрілом наших позицій. Але ці погрози поки реалізувати не наважилися. Тепер же стали тиснути на іншу болючу точку - обмін полоненими. Представник угруповання "ДНР" Ніконорова прямим текстом говорить, що обмін буде можливим тільки тоді, коли Україна виконає вимоги бойовиків", - написав Казанський.

Він зауважив, що обмін утримуваними в ОРДЛО "подають як якусь послугу Україні і вимагають від нас політичних кроків натомість". "Причому, все це озвучуватися нарочито зухвало, так, щоб спровокувати перепалку. На вчорашньому засіданні в хамській формі роздавали вказівки навіть представникам ОБСЄ, чого раніше на моїй пам'яті не траплялося. Тому засідання завершилося достроково", - розповів він.

"Пам'ятаю, прихильники ЛДНР раніше дуже ображалися, коли їх називали терористами. Але брати людей в заручники і висувати в обмін на їх звільнення політичні вимоги - це якраз і є тактика терористичних угруповань. І саме це ми сьогодні бачимо у виконанні російських проксі", - зазначив Казанський.

Він також зауважив, що те, "чому Росія вирішила вчепитися за постанову ВР і заблокувати весь переговорний процес - до кінця не ясно". "За однією з версій - в Москві чекають виборів в США, і в подальшому залежно від їх результатів будуть визначати майбутнє ОРДЛО. Так що, мабуть, до виборів в США ситуація так і буде залишатися підвішеною", - підсумував учасник переговорів у ТКГ.

Нагадаємо, голова української делегації у ТКГ Кравчук відповів РФ щодо "термінового ухвалення" альтернативної постанови про місцеві вибори.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила закон про розвідку

     • 20926 переглядiв