ukenru
kazakhstan-bilshe-5-godin-buv-vidklyucheniy-vid-globalnoyi-merezhi-u-deyakikh-regionakh-zyavivsya-internet

Казахстан більше 5 годин був відключений від глобальної мережі: у деяких регіонах з'явився інтернет

 • 21994 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. На тлі масових протестів, Казахстан більше 5 годин був відключений від глобальної мережі. Як пише Telegram-канал GlobalCheck, зараз у деяких регіонах підключили провідний інтернет, передає УНН.

Деталі

На тлі масових протестів, які почали відбуватися по всій країні, Казахстан понад п'ять годин перебував без інтернету. Деякі сайти місцевих ЗМІ також не працювали, повідомляє NetBlocks.

Там повідомляли, що проблеми з доступом до Інтернету в Казахстані розпочалися ще 4 січня. У другій половині 5 січня цей збій переріс у відключення мережі по всій країні.

Проте, як пише Telegram-канал GlobalCheck, зараз Казахтелеком увімкнув дротовий інтернет у деяких регіонах, серед них – Актау.

Додамо

По всьому Казахстану зараз відбуваються протести та захоплення будівель. У місті Атирау поліція почала стріляти по протестувальникам, внаслідок чого один із активістів загинув від пострілу в голову.

Активісти також захопили будівлю аеропорту Алмати, де евакуювали співробітників. Крім того, припинив роботу аеропорт в Актау (столиця Мангістауської області). За інформацією представника Air Astana, у Мангістауській області запроваджено режим НП.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що протестувальники в Алма-Аті захопили резиденцію президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва, наразі будівля горить.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки та планує "діяти жорстко". Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

До речі, активісти знесли пам'ятник експрезиденту у Талдикоргані.

Українські Національні Новини

Новини Світу