ukenru
katuvav-mirnikh-lyudey-ta-maroderiv-viyskovosluzhbovtsyu-rf-povidomleno-pro-pidozru

Катував мирних жителів Чернігівщини: ідентифікували російського військового

 • 112636 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Встановлено особу військовослужбовця збройних сил рф, який катував мирних мешканців під час окупації частини Чернігівської області. Йому повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це інформує Офіс Генпрокурора, пише УНН.

Цитата

"Група військовослужбовців рф, перебуваючи в селі Вишневе Чернігівського району, жорстоко поводилася з цивільним населенням. Вони неодноразово затримували та наносили тілесні ушкодження одному з мешканців села. Двічі потерпілого більше доби утримували в морозну погоду в неопалюваному складському приміщенні, де над ним знущались та били прикладами автоматів. Його матір похилого віку тримали у вантажному відділенні автомобіля. Також окупанти заволоділи транспортним засобом чоловіка, яким перевозили награбоване у місцевих мешканців майно", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наразі встановлюються інші військові зс рф, причетні до вчинення злочинів проти мирного населення. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Нагадаємо 

Генерал-майору поліції рф повідомлено про підозру. За даними слідства, після захоплення військами рф Чорнобильської АЕС підозрюваний керував операцією її незаконного утримання. За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури Київської області йому заочно повідомлено про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП