ukenru
katastrofa-mh17-slidchi-zayavili-scho-litak-buv-zbitiy-z-rosiyskogo-buka

Катастрофа MH17: слідчі заявили, що літак був збитий з російського "Бука"

 • 40565 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Представники об'єднаної слідчої групи (JIT) з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначили походження "Бука", яким був збитий літак Малазійських авіаліній у 2014 році. Про це під час прес-конференції у четвер повідомили члени слідчої групи, передає УНН.

"Основуючись на специфічних ознаках, об'єднана слідча група (JIT) була в змозі встановити тип "відбитків" "Бука". Після детального інтенсивного розслідування, під час якого було порівняно між собою багато "Буків", JIT змогла зробити висновок, що "Бук", яким було збито MH17, походив з 53-ї зенітної бригади або 53-ї бригади з Курська в Російській Федерації. Ця бригада є частиною Збройних сил РФ. В 2014 році ця 53-я бригада складалась з 3-х оперативних батальйонів. Принаймні, кілька сотень людей працювали в оперативних та підрозділах підтримки", - сказав представник JIT з Нідерландів Вілберт Паулісен.

В групі зазначили, що усвідомлюють, що до подібного висновку вже дійшла розслідувальна група.

"У нас в JIT було власне незалежне розслідування, і висновки, що ми зробили з цього розслідування, мають бути основані на легальних і вичерпуючих свідченнях, які можуть бути представлені в суді", - заявив він.

Нагадаємо, у квітні JIT, яка займається розслідуванням катастрофи рейсу MH17, оприлюднила висновки, зроблені двома незалежними експертами, які вивчили зображення з радарів, надані РФ, згідно з якими випущена з "Бука" ракета, що збила малайзійський авіалайнер на Донбасі, могла бути запущена з визначеного раніше місця без фіксації на зображеннях з радарів.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що до осені цього року може початися процес передачі справи про катастрофу літака МН17 під юрисдикцію Нідерландів.

Як повідомляв УНН, п'ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних в катастрофі MH17.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Українські Національні Новини

Політика