ukenru
katastrofa-arvina-vryatovanikh-ukrayintsiv-sogodni-ymovirno-vipishut-z-likarni

Катастрофа "Арвіна": врятованих українців сьогодні ймовірно випишуть з лікарні

 • 16077 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Врятовані українці з судна "Арвін", яке затонуло біля берегів Туреччини, можуть бути виписані з лікарні вже сьогодні. Наразі вирішується питання про повернення їх до України. Про це речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив у Twitter, передає УНН.

"Пошуки 5 моряків із судна Arvin тривають. У місце операції вирушили вертольоти берегової охорони та ВМС Туреччини. Врятовані українці почуваються добре, сьогодні можуть бути виписані з лікарні. Посольство України в Туреччині надає сприяння для їхнього повернення до України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Чорному морі відновили пошуки п'яти членів екіпажу суховантажу "Арвін".

Нагадаємо, суховантаж під назвою "Арвін" під прапором Палау, який йшов з Грузії в Болгарію, розколовся на дві частини і затонув 17 січня близько 12:30 в 200 метрах від узбережжя Бартина. У той час як деякі з 12 членів екіпажу, двоє з яких - росіяни і 10 - громадяни України, змогли піднятися на борт рятувальної шлюпки, деякі з них стрибнули в море в рятувальних жилетах.

Берегова охорона Бартина врятувала 6 членів екіпажу. "Стало відомо, що ще 2 тіла були помічені в морі, але їх не вдалося доставити на човен через несприятливі погодні умови. Робота була перервана з настанням темряви", - зазначає видання.

Нагадаємо, згодом в українському МЗС повідомили, що врятованих 5 українців та іноземця госпіталізували.

Пошуки 5 моряків із судна Arvin тривають. У місце операції вирушили вертольоти Берегової охорони та ВМС Туреччини. Врятовані українці почуваються добре, сьогодні можуть бути виписані з лікарні. @UKRinTR надає сприяння для їхнього повернення до України.

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) January 18, 2021

Українські Національні Новини

Суспільство