kasetni-boyepripasi-zminyat-pravila-gri-u-borotbi-proti-rosiyi-reznikov

Касетні боєприпаси "змінять правила гри" у боротьбі проти росії - Резніков

 • 315324 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Київ розглядає касетні боєприпаси як "зміну правил гри" у боротьбі з російськими військами. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на саміті НАТО, повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

Олексій Резніков відкинув несхвалення деяких країн і гуманітарних організацій з приводу рішення уряду США минулого тижня відправити Україні касетні боєприпаси.

"Коли ми отримали в травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це стало зміною правил гри. У липні ми отримали різні типи [реактивних систем залпового вогню], це стало наступною зміною правил гри... І я сподіваюся, що касетні боєприпаси [стануть] ще однією зміною правил гри, як зброя для звільнення наших тимчасово окупованих територій", - заявив Резніков.

Міністр оборони додав, що використовуватимуть касетні боєприпаси виключно на неміській місцевості. За його словами, партнери України також будуть поінформовані про використання та наслідки застосування касетної зброї.

Нагадаємо

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен підтримав рішення про включення цієї зброї до наступного пакету допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів.

"Запаси унітарних, а не касетних боєприпасів в усьому світі і в Україні закінчувалися. Отже, важкий, але необхідний вибір полягав у тому, щоб дати їм касетні боєприпаси. Якщо ми цього не зробимо, тоді у них закінчаться боєприпаси і вони будуть беззахисними", - наголосив Блінкен.

Одним з найголосніших противників цього рішення є Іспанія, а міністр оборони Маргарита Роблес заявила, що "законна оборона України ... не повинна здійснюватися за допомогою касетних бомб". 

Велика Британія - основний постачальник зброї в Україну - також висловила незадоволення рішенням США.

Додамо

Касетні бомби заборонені в багатьох країнах, але не в США, Україні та росії. Ці боєприпаси скидають осколково-фугасні бомби для знищення ворожих військ на великій території. Проте навіть не розірвані боєприпаси можуть становити довготривалу загрозу для цивільного населення.
Крім того, росія використовує касетні боєприпаси проти України з моменту свого вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Німеччини закликав федеральний уряд не блокувати постачання касетних боєприпасів Україні

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Австралія передасть Україні 30 БТР Bushmaster - Зеленський

     • 406394 переглядiв