ukenru
karantin-u-stolitsi-prizupineno-navchannya-robotu-teatriv-ta-kinoteatriv

Карантин у столиці: призупинено навчання, роботу театрів та кінотеатрів

 • 15037 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. У Києві з 12 березня запроваджують обмежувальні заходи з метою попередження розповсюдження коронавірусу. Зокрема, у столиці призупинено освітній процес у навчальних закладах усіх типів та форм власності, робота театрів, кінотеатрів і концертних закладів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КМДА.

Що стосується призупинення освітнього процесу, то йдеться про заклади середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів та форм власності та вищих навчальних закладів.

Столичні навчальні заклади мають організувати дистанційне навчання.

"Аби не зірвати терміни здачі пробного ЗНО, необхідно внести корективи до навчальних планів освітніх програм навчальних закладів. Це ж стосується і спеціалізованих навчальних закладів, де були заплановані спортивні та мистецькі заходи, та вищих навчальних закладів", – вказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також із 12 березня Департамент культури КМДА вводить обмеження на проведення масових заходів. 

"Тимчасово зупиняємо роботу закладів культури, а саме: театрів, кінотеатрів та концертних закладів у столиці", – прокоментувала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Окрім того, зупинять свою роботу мистецькі заклади освіти, що перебувають у підпорядкуванні Департаменту культури.

Водночас увесь столичний громадський транспорт на період введення у місті обмежень та протиепідемічних заходів працюватиме у звичайному режимі. Дезінфекцію рухомого складу здійснюють щоденно, зазначили у КМДА.

Також обмежується проведення спортивних заходів; призупиняється робота розважальних центрів; призупиняється робота розважальних зон у шопінг-молах; обмежується проведення масових заходів (понад 60 осіб), до участі в заходах допускають лише осіб, які пройшли термометрію; не допускаються до роботи працівники підприємств та установ міста Києва з ознаками інфекційного захворювання.

Обмеження у столиці діятимуть із 00:00 12 березня до 31 березня.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні запроваджується карантин для протидії коронавірусу.

Українські Національні Новини

Київ