ukenru
kapitanu-vms-italiyi-dali-30-rokiv-vyaznitsi-za-shpigunstvo-na-korist-rosiyi

Капітану ВМС Італії дали 30 років в'язниці за шпигунство на користь росії

 • 786907 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Капітана ВМС Італії Волтера Біота було визнано винним у продажі секретних матеріалів росії та засуджено військовим трибуналом до 30 років ув'язнення. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

56-річного Волтера Біота заарештували у 2021 році, коли він передавав інформацію співробітнику російського посольства на автостоянці в Римі.

Пізніше Італія вислала двох російських дипломатів і звинуватила Біота в продажу документів, у тому числі секретних документів НАТО, за 5000 євро.

У суді його адвокат заявив, що Біот не передавав жодних конфіденційних матеріалів та має намір оскаржити вирок. Він зазначив, що його клієнт не був ідеологічно орієнтованим і ніколи не передавав документів, які могли б «наразити Італію чи інші країни на ризик». Військовий прокурор вимагав же довічного ув'язнення.

«Біот торгував секретами і був спійманий на злочині. Він продемонстрував високий ступінь нелояльності та злочинних здібностей, а також жадібність», – заявив прокурор.

У матеріалах звинувачення вказано, що Біот передав російському контакту картку пам’яті, яка містила 181 фотографію документів і зображення з його комп’ютера. Зазначається, що 47 із них мають гриф “таємно НАТО”, а 57 — “конфіденційно НАТО”. Італійські ЗМІ повідомили, що серед документів була інформація про війну проти ісламістських бойовиків у Лівії та Сирії.

Прокурори заявили, що в березні 2021 року Біот був зафіксований на камеру тричі, коли фотографував на телефон зображення на екрані свого офісного комп’ютера.

На момент арешту Біо мав звання капітана фрегата, але працював у департаменті міністерства оборони з розробки політику національної безпеки та керування відносинами з союзниками Італії.

Нагадаємо

Нещодавно громадянину росії, який багато років проживає та веде бізнес у Польщі, було висунуто обвинувачення у шпигунстві на користь росії в період з 2015 по квітень 2022 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу