ukenru
kandidati-na-debatakh-mayut-dotrimuvatis-taymingu-y-unikati-agitsimvoliki-tsvk

Кандидати на дебатах мають дотримуватись таймінгу й уникати агітсимволіки – ЦВК

 • 9342 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Кандидати в президенти під час дебатів мають суворо дотримуватись таймінгу й уникати агітаційної символіки. Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час спільного із НСТУ брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ті дебати, які встановлені в статті 62 (закону про вибори – ред.), відповідають міжнародній практиці і що найважливіше – відповідають чотирьом базовим принципам, які мають бути дотримані при проведенні такого роду дебатів. По-перше, проведення їх незаангажованою компанією, вони мають бути вседоступними – це означає, що всі телерадіокомпанії повинні мати доступ до сигналу, за яким проводяться ці теледебати в студії. Вони мають мати чітку структуру. Четвертий принцип – неприпустимість агітаційної символіки", - зазначила голова ЦВК.

За її словами, структура дебатів передбачає чіткий таймінг – вступне і заключні слова, відповіді на питання. Кандидати в президенти мають чітко його дотримуватись.

При цьому вона додала, що в студії не має бути ніякої символіки, яка стосується того чи іншого кандидата, а ведучий дебатів має виконувати лише модераторські функції.

Також Сліпачук зазначила, що такі ж принципи були дотримані під час найвідоміших дебатів у світі – в США, у Франції тощо.

Нагадаємо, дебати між кандидатами в президенти на стадіоні "Олімпійський" можливі лише 14 квітня, тоді як 19 квітня мають відбутися офіційні дебати в студії суспільного мовника. Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов.

Українські Національні Новини

Політика