ukenru
kandidat-u-meri-stolitsi-zaproponuvala-vprovaditi-proekt-0-smertnosti-na-dorogakh

Кандидат у мери столиці запропонувала впровадити проект "0" смертності на дорогах

 • 10356 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Кандидат у мери столиці Діана Гранцева хоче впровадити проект нульової смертності на дорогах, передає УНН із посиланням на програму кандидата.

Концепції нульової смертності має назву Vision Zero. Вона має на меті досягти рівня, при якому не буде зафіксовано жодного випадку смерті під час ДТП.

"В її основі лежить твердження, що "людина недосконала". Тому автори концепції дотримуються принципу: люди можуть помилятися, а автотранспортна система – ні", - йдеться у програмі кандидатки.

В рамках Vision Zero, пропонується, серед іншого, внести зміни на рівні інфраструктури транспортних систем, переглянути підходи і логіку організації руху пішоходів і автотранспорту, відповідно до кращих світових стандартів.

Гранцева нагадала, що впровадження проекту Vision Zero дало змогу у Швеції скоротити смертність під час ДТП удвічі. А показник зниження щорічної кількості жертв на автошляхах країни перевищив 50%.

"Першочерговими завданнями для мера є вирішення питання якості трас і розгалуженості дорожньої мережі у Києві, а також повне переоснащення рятувальних служб. Окрім того, необхідно посилити вимоги до безпеки автомобілів", - аргументувала Гранцева.

Нагадаємо, у мери столиці балотуються 20 кандидатів, серед яких 17 чоловіків і 3 жінки.

Українські Національні Новини

Політика