ukenru
kanadski-chinovniki-khochut-vidmovitisya-vid-planiv-schodo-legalizatsiyi-marikhuani

Канадські чиновники хочуть відмовитися від планів щодо легалізації марихуани

 • 9692 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Влітку 2017 року канадські чиновники заявили про шкоду марихуани і вірогідну відмову уряду від легалізації цього виду наркотику. Остаточне рішення ще не прийнято, але дослідження вчених змусили уряд змінити свою оцінку ситуації. Про це повідомляє УНН з посиланням на Daily Mail.

Чиновники послалися на дослідження Брістольського університету, в якому взяли участь 5 тисяч 315 підлітків. Результати дослідження, опубліковані в червні 2017 року виданнями Science Dailyі Journal of Epidemiology & Community Health, показали: підлітки у віці від 13 до 18 років, регулярно палять марихуану, в 26 разів частіше переходять на інші наркотики у віці до 21 року, ніж їх ровесники без подібної звички.

Так, вживання марихуани підвищує ризик виникнення інтересу до кокаїну, амфетамінів, галлюциногенам і героїну. Крім того, в подальшому у курців марихуану виникають проблеми з пам'яттю, координацією рухів, що може привести до загибелі, наприклад, на дорозі.

Загалом, вчені Брістольського університету також прийшли до висновку, що не існує безпечного для здоров'я способу вживати марихуану.

Ці високі показники призвели до того, що посадові особи різних країн, в тому числі і Канади, виступили з рядом керівних вказівок про те, як обмежити негативні аспекти вживання "трави", коли в Канаді раніше заявили про плани легалізувати наркотик.

Про подальші проблеми зі здоров'ям підлітків, що вживають марихуану, написали в Американському журналі суспільної охорони здоров'я. Там же повідомили рекомендації експертів утримуватися від заохочення молодих людей вживати цей наркотик.

З одного боку, марихуана може допомогти в деяких умовах, таких як епілепсія, зменшити менструальні судоми і може навіть використовуватися в якості альтернативи опіоїдних болезаспокійливих засобів. З іншого боку, куріння «трави» погіршує здоров'я.

На даний момент темпи вживання марихуани в Канаді є одними з найвищих в світі: цю "траву" курять більше 10 відсотків дорослих і 25 відсотків підлітків.

Про плани уряду Канади легалізувати марихуану канал CBC повідомляв в березні 2017 року. "Уряд в наступному місяці внесе в парламент законопроект, на 1 липня 2018 р легалізує марихуану в Канаді", - говорилося в сюжеті.

Нагадаємо, Президента України Петра Порошенка закликали легалізувати марихуану.

Українські Національні Новини

Суспільство