ukenru
kanada-zaprovadila-sanktsiyi-proti-propagandistiv-rf

Канада запровадила санкції проти пропагандистів рф, у списку Басков та Газманов

 • 856034 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Канада ввела нові санкції проти рф у відповідь на військове вторгнення до України, передає УНН з посиланням на уряд Канади.

Деталі

У п'ятницю, 3 лютого, Канада запровадила нові санкції проти Росії у відповідь на військове вторгнення до України. Під обмеженнями опинились 38 фізичних та 16 юридичних осіб, які причетні до поширення дезінформації та пропаганди.

За словами Міністерства закордонних справ Канади в санкційний список потрапили:

  • Державна медіакомпанія "Росія сьогодні", яка об'єднує російськомовні інформаційні ресурси РІА Новини, ПРАЙМ, ІНОСМІ, СТРУМ, КІТ, Baltnews, Ukraina.ru, Social Navigator та Arctic.ru;
  • United World International та Фонд боротьби з репресіями. Ці суб'єкти дезінформації тісно пов'язані із засновником та власником ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним.
  • Співак Микола Басков, який відвідував російські війська на окупованих територіях України та виступав на провоєнному та прорежимному концерті на Червоній площі в Москві на підтримку незаконної анексії української території.
  • Крім цього, до санкційного списку потрапили Михайло Боярський, Марат Башаров, Діма Білан, Лариса Доліна, Михайло Галустян, Микола Расторгуєв, Олег Газманов, Поліна Гагаріна, Надія Бабкіна, Ірина Аллегрова, Максим Аверін, Дмитро Дюжев та багато інших.

    Також глава МЗС Мелані Жолі підкреслила, що Канада робить активні кроки у боротьбі з російською дезінформацією.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін США ввів санкції проти високопосадовців іранського виробника безпілотників

    Українські Національні Новини

    Новини Світу