ukenru
kanada-vvodit-novi-sanktsiyi-proti-rezhimu-maduro

Канада вводить нові санкції проти режиму Мадуро

 • 8603 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Канада оголосила про четвертий раунд санкцій проти ключових фігур режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Канади, передає УНН.

"Канада глибоко стурбована стражданнями венесуельського народу і залишається рішуче налаштованою сприяти захисту демократії і прав людини. У відповідь на напади на демократичні права та права людини венесуельців, внаслідок режиму президента Ніколаса Мадуро, Канада запровадила кілька раундів цільових санкцій", - повідомляли раніше у міністерстві.

Сьогодні ж, 15 квітня, у міністерстві повідомили, що Канада запускає четвертий раунд санкцій проти ключових фігур режиму.

"У відповідь на спроби режиму Мадуро зміцнити своє авторитарне правління над Венесуелою, Канада сьогодні оголошує свій четвертий раунд санкцій проти ключових фігур режиму, додаючи до 70 (фігур - ред.), на які вже були накладені санкції", - повідомили у канадському МЗС.

Так, відповідно до закону про спеціальні економічні заходи, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд оголосила цільові санкції проти 43 осіб, відповідальних за погіршення ситуації у Венесуелі. Це високопоставлені чиновники режиму Мадуро, регіональні губернатори та безпосередньо залучені до діяльності, що підриває демократичні інституції, зазначили у міністерстві.

Там підкреслили, що такі заходи вживаються у відповідь на антидемократичні дії режиму Мадуро, особливо щодо репресій і переслідувань членів тимчасового уряду, цензури та надмірного застосування сили проти громадянського суспільства, що підриває незалежність судової влади та інших демократичних інститутів.

Нагадаємо, учора Мадуро заявив, що народ Венесуели готовий захищати свою країну.

Раніше УНН повідомляв, що США посилили санкції проти Венсеуели і внесли у чорний список чотири компанії та дев’ять нафтових танкерів, пов’язаних з Боліваріанської Республікою.

Українські Національні Новини

Новини Світу