kanada-stverdzhuie-shcho-kytai-stvoryv-taiemnu-politsiiu-u-riznykh-krainakh-dlia-stezhennia-za-diasporoiu-zmi

Канада стверджує, що Китай створив таємну поліцію у різних країнах для стеження за діаспорою - ЗМІ

 • 24174 переглядiв

Канада виявила, що Китай створив таємні "поліцейські дільниці" в різних країнах, включаючи Канаду, США, Італію, Німеччину та Велику Британію, для моніторингу та залякування членів китайської діаспори, і планує поділитися своїми висновками з G-7 для вивчення скоординованої реакції.

У Канаді, США, Італії, Німеччині та Великій Британії Китай створив неофіційні "поліцейські дільниці" з метою моніторингу та залякування членів китайської діаспори в цих країнах. Про це пише видання Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, Канада зробила детальну карту того, що, за її словами, є таємними поліцейськими операціями Китаю в межах канадських кордонів.

Питання про нібито створення Пекіном неофіційних "поліцейських дільниць" для моніторингу та залякування членів китайської діаспори - викликає дедалі більше занепокоєння. Канада, США, Італія, Німеччина та Велика Британія зіткнулися з цією проблемою,

- зазначає видання.

Наголошується, що Канада поділиться своїми висновками з G-7 найближчими тижнями та хоче вивчити скоординовану відповідь. Водночас речник посольства Китаю в Оттаві заявив, що "немає так званих закордонних поліцейських відділень".

Велика Британія прагне координувати свої дії разом з Канадою та іншими членами G-7, сказав один із чиновників. Але узгодження відповіді може бути складним, оскільки багато країн зіткнулися з цією проблемою на рівні правоохоронних органів, а країни блоку мають різні правові системи,

- сказав співрозмовник видання.

Китай також заявив, що центри, якими керують місцеві волонтери, а не поліцейські, допомагають громадянам Китаю відновлювати документи та пропонують інші послуги.

Китай суворо дотримується принципу невтручання у внутрішні справи інших країн. Китай суворо дотримується міжнародного права та поважає судовий суверенітет усіх країн,

- зазначив речник посольства Китаю в Оттаві.

Нагадаємо

Країни-члени НАТО закликали Китай як постійного члена Ради Безпеки ООН до припинення будь-якої матеріальної та політичної підтримки росії.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський прокоментував замах на Трампа

     • 106911 переглядiв