ukenru
kanada-ogolosila-pro-vidminu-prikordonnikh-obmezhen-covid

Канада оголосила про відміну прикордонних обмежень COVID

 • 332462 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Канада призупинить прикордонні обмеження COVID-19 у жовтні, повідомило у понеділок агентство громадської охорони здоров'я країни, передає УНН.

Деталі

Країна більше не застосовуватиме правила тестування, карантину, вакцинації чи масок для мандрівників, які бажають в'їхати до Канади, йдеться у заяві агентства.

«Ми оголошуємо, що уряд Канади не продовжуватиме розпорядження ради, термін дії якого спливає 30 вересня, і тому скасує всі вимоги, пов'язані з COVID-19, та прикордонні вимоги для всіх мандрівників, які в'їжджають до Канади», — заявив міністр охорони здоров'я Жан- Ів Дюкло.

Згідно з заявою Агентства суспільної охорони здоров'я Канади, зміна була внесена через «моделювання, яке вказує на те, що Канада значною мірою пройшла пік хвилі Omicron BA.4 і BA.5», а також через високий рівень вакцинації і більш низькі показники госпіталізації.

У заяві йдеться, що, незважаючи на послаблення санітарних вимог, агентство, як і раніше, закликає мандрівників і канадців носити «високоякісні маски», робити щеплення та за необхідності самоізолюватися.

До цих змін, будь-яка людина у віці 12 років і старша, яка прибуває до Канади, мала пройти вакцинацію або пройти режим тестування та карантин протягом 14 днів після прибуття, а маски були обов'язковими в літаках та поїздах.

Додамо

Згідно з офіційними урядовими даними, близько 90 відсотків канадців віком 12 років і старше отримали як мінімум дві дози вакцини проти Covid і близько половини отримали бустерну дозу.

Українські Національні Новини

Новини Світу