kakao-tsukerky-ta-ispanski-dereva-odeska-obladministratsiia-skasuvala-tenderiv-na-170-mln-hrn

Какао, цукерки та іспанські дерева: Одеська обладміністрація скасувала тендерів на 170 млн грн

 • 30342 переглядiв

Вчора, 13 грудня, відбулося чергове засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність", у ході якого було розглянуто чергову партію недолугих тендерів. Загалом, робоча група при ОВА вже відмінила тендерів на 169 млн грн. Про це у своєму tg-каналі повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Більше 169 млн гривень - саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях. І саме таку суму робоча група при обладміністрації "Прозорість і підзвітність" заблокувала, щоб повернути її назад в бюджети для більш раціональних витрат. Передусім - на підтримку наших воїнів

- повідомив він.

Кіпер додав, що на засіданні групи, разом із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю, було розглянуто чергові сумнівні тендери.

"Зокрема закупівлю іспанських платанів на 100 тисяч, какао на майже півмільйона та цукерок на 795 тисяч. Під час цього засідання вдалося скасувати тендерів на більше ніж 63 мільйони гривень", - повідомив він, додаючи, що матеріали зібрані і направлені в правоохоронні органи.

Нагадаємо

Кілька місяців тому при Одеській ОВА за ініціативи Кіпера запрацювала робоча група "Прозорість та підзвітність". До складу робочої групи увійшли представники обласних управлінь СБУ, прокуратури та Нацполіції. А ще – Бюро економічної безпеки і НАБУ.

Робоча група, серед іншого, здійснює контроль за належним використанням коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії, аналізує інформацію про закупівлі тощо.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    путін порівняв війну в Україні та секторі Газа

     • 31908 переглядiв

    путін назвав війну в Україні “громадянською”

     • 41637 переглядiв