ukenru
kabmin-znovu-maye-namir-pidnyati-aktsizi-na-alkogol

Кабмін знову має намір підняти акцизи на алкоголь

 • 13071 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В українському парламенті зареєстрований проект змін до Податкового кодексу щодо ставок деяких податків. Законопроект №9085 направив в Раду Кабмін, передає УНН з посиланням на портал ВРУ.

Законопроектом пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на пиво, вина кріплені, спирт етиловий та продукти, що містять спирт.

"Залежно від сфери застосування податків, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2018 році збільшені на 9 відсотків", - сказано в пояснювальній записці.

Відзначається, що метою документа є забезпечення формування дохідної частини державного бюджету України на 2019 рік і приведення розмірів ставок податків у відповідність з інфляційними процесами в економіці.

Як повідомляв УНН, через постійне зростання акцизних ставок на алкоголь, в Україні скорочується виробництво легальної продукції.

Так, за словами експерта Ольги Івушкіної, обсяги виробництва якісної горілки за підсумками 2017 року впали на 20%, за підсумками перших 6 місяців цього року - вже на 17%.

Зростання алкогольних акцизів в Україні відбувається відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

При цьому, як заявив раніше економіст Олександр Охріменко, європейські акцизи в Україні сприяють зростанню частки контрафакту і контрабанди на ринку алкоголю.

Українські Національні Новини

Економіка