ukenru
kabmin-zaprovadiv-dodatkovi-koefitsiyenti-dlya-rozrakhunku-vartosti-medposlug

Кабмін запровадив додаткові коефіцієнти для розрахунку вартості медпослуг

 • 20620 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у п’ятницю затвердив коригувальні коефіцієнти, що впливають на вартість медичних послуг. Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Щойно завершилось засідання Кабінету міністрів, на якому було прийнято низку важливих нормативних документів. Зокрема, за ініціативою міністерства охорони здоров’я було прийнято постанову Кабінету міністрів, яка вдосконалює програму державних гарантій медичного обслуговування в частині сплати за лікування хворих на COVID-19", - сказав Степанов.

З його слів, уряд запровадив додаткові коефіцієнти, які розраховуються при розрахунку фактичної вартості медичних послуг і які залежать від кількості хворих на COVID-19.

"Ці зміни були внесені у тому числі за результатами наших відвідувань регіонів, спілкування безпосередньо з лікарнями, як вони бачать цю необхідність. Крім того, цією ж постановою ми ввели додатковий коефіцієнт при лабораторному дослідженні, тобто якщо лікарня має відповідні можливості лабораторного дослідження методом ПЛР, вона буде отримувати додаткові кошти, це буде стимулювати збільшення кількості тестувань в залежності від цієї можливості", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше сьогодні уряд підтримав виділення понад 572 млн гривень на закупівлю товарів, робіт та послуг для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика