ukenru
kabmin-viznachiv-osnovni-zavdannya-natskomitetu-z-promislovogo-rozvitku

Кабмін визначив основні завдання Нацкомітету з промислового розвитку

 • 6716 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив положення про Національний комітет з промислового розвитку, де визначив основні завдання комітету. Про це йдеться у постанові КМУ від 14 грудня 2016 року №956, передає УНН.

За інформацією уряду, комітет є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну, який надаватиме рекомендації з трансформації економіки України із сировинно-орієнтованої на високотехнологічну індустріальну модель.

При цьому основними завданнями Нацкомітету є проведення експертної оцінки стану вітчизняної промисловості, надання пропозицій і рекомендацій щодо пріоритетів її інноваційного розвитку.

Також до завдань комітету належить підготовка пропозицій щодо запровадження механізму збільшення доданої вартості, підвищення рівня конкурентоспроможності національних товаровиробників, вдосконалення нормативно-правової бази у сфері промислової політики та інших сферах, що мають вплив на розвиток вітчизняної промисловості.

Комітет має надавати рекомендації щодо підвищення ефективності державного управління з питань розвитку вітчизняної промисловості на інноваційних засадах.

Крім того, згідно з постановою, Нацкомітет очолює Прем’єр-міністр України. Заступником голови за посадою є перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі. Заступник голови - виконавчий директор та секретар призначаються Кабінетом Міністрів України.

Як повідомляв УНН, Кабмін затвердив фінплан “Нафтогазу” без збитку.

Українські Національні Новини

Економіка