ukenru
kabmin-vidiliv-200-mln-griven-na-likvidatsiyu-naslidkiv-boyovikh-diy-kiyeva

Кабмін виділив 200 млн гривень на ліквідацію наслідків бойових дій в Києві

 • 134794 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Уряд виділив українській столиці 200 млн гривень на ліквідацію наслідків бойових дій. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час телемарафону, інформує УНН.

Цитата

"На засіданні було прийнято рішення про виділення 200 млн гривень з резервного фонду на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури в столиці. Київ з перших днів війни був під ракетними ударами, в деяких районах тривали запеклі бої, в результаті чого пошкоджено близько 390 будівель з них, приблизно, 245 житлових будинків", - розповів він.

Деталі 

За словами Чернишова, вже прийшли тисячі звернень від українців, які залишилися без житла в результаті російської агресії.

Також міністр зауважив, що в Україні планують побудувати систему сучасних бомбосховищ. Під час будівництва використовуватимуть сучасні інженерні рішення.

"Ми маємо враховувати, що наше життя змінилося. Уряд України розробляє відповідні будівельні норми, які зроблять необхідним будівництво укриттів. Ми вивчаємо досвід іноземних країн, тому будемо втілювати сучасні технології", - резюмував міністр. 

Нагадаємо 

З моменту широкомасштабного вторгнення рф на територію України пройшло більше трьох місяців. За цей час російська армія пошкодила понад 32 млн кв. м житла.

Українські Національні Новини

Київ