ukenru
kabmin-vidilit-200-mln-griven-na-individualni-zasobi-zakhistu-dlya-girnikiv-v-groysman-dopovneno

Кабмін виділить 200 млн гривень на індивідуальні засоби захисту для гірників - В.Гройсман (доповнено)

 • 9550 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На індивідуальні засоби захисту для гірників буде виділено 200 млн гривень. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після оперативної наради на шахті "Степова" ВАТ "ЛьвівВугілля" у с. Глухів Сокальського району Львівської області, передає УНН із посиланням на прес-службу Кабміну.

"...сьогодні про це говорили представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості - сьогодні не вистачає засобів захисту для шахтарів у шахтах. На засоби нам потрібно 200 млн грн. Я взяв на себе зобов'язання - я його виконаю - 200 млн грн додатково шахтарі отримають для того, щоб отримати індивідуальні засоби захисту. Нічого не має дорожчого, ніж життя і здоров'я шахтарів, які й так працюють у надзвичайно складних умовах", - підкреслив Володимир Гройсман.

У 2017 році виділено 1,8 млрд грн на модернізацію і фінансування шахт, нагадав Прем'єр-міністр.

Він зауважив, що відповідно до його доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику ще до трагедії, протягом двох тижнів в Уряді буде презентований план щодо модернізації шахт в країні.

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилітає на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Політика