ukenru
kabmin-ukhvaliv-rishennya-pro-avtomatizovaniy-kontrol-vikidiv-zabrudnyuyuchikh-rechovin

Кабмін ухвалив рішення про автоматизований контроль викидів забруднюючих речовин

 • 282924 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив порядок запровадження обовʼязкових автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Цитата

«Затверджено на виконання частини другої статті 32 ЗУ «Про охорону атмосферного повітря» Порядок запровадження обовʼязкових автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин», - написав Мельничук.

За його словами, встановлено єдиний механізм запровадження обовʼязкових автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин та здійснення автоматизованих інструментально-лабораторних вимірювань параметрів викидів забруднюючих речовин від організованих стаціонарних джерел викидів.

«Передбачено, що збір, обробка та аналіз переданих даних від автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря буде здійснюватись до Міндовкілля за допомогою програмно-технічних засобів, зокрема за допомогою Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема», - розповів Мельничук.

Доповнення

Вранці 21 березня у Києві спостерігалось погіршення стану повітря. 20 березня на лівому березі столиці був високий рівень забрудненості повітря.

Українські Національні Новини

Політика